Kami dengan sukacitanya mengumumkan bahawa 16 pasukan terbaik telah berjaya melangkah ke pentas akhir acara ini. Inilah berita terkini mengenai perjalanan menarik mereka dan pencapaian yang luar biasa.

DIY Made Simple 2023 telah menjadi satu siri pertandingan yang luar biasa, dengan penyertaan ribuan peserta yang kreatif dan berbakat. Pasukan-pasukan ini telah berusaha keras dan mempersembahkan idea-idea inovatif mereka dalam setiap cabang acara.

Setelah beberapa pusingan yang menarik, pasukan-pasukan berikut telah dipilih sebagai 16 pasukan terbaik yang berhak melangkah ke pentas akhir DIY Made Simple 2023:

MENTOR

JOHOR

SM SAINS SULTAN ISKANDAR

RATNA PAKAJA

STUVENTYLE (STUDENT INVENTION STYLE)

DR. MUHAMMAD HADI BIN MUSTAFA

SARAWAK

SMK MERAPOK

THINKERS

FOLDABLE TABLE

SELANGOR

SBPI RAWANG

AKATSUKI

AIROSTAR (PORTABLE FAN)

DR. NORAFIDA BT AB GHAFAR

KEDAH

SMK KUALA PEGANG

SMR

STUDENT MULTIPURPOSE RACK

PUTRAJAYA

SMK PUTRAJAYA PRESINT 9(2)

TREASURE

MPTREEW (MULTIPURPOSE TREE WATERING)

DR. NURATIQAH AISYAH AWANG @ MAT NAWI

MAAHAD TAHFIZ NEGERI PAHANG

MTNP 2

C.NOTES

Kepada kesemua pasukan yang terpilih, tahniah atas kejayaan luar biasa anda! Anda telah menonjolkan kebolehan kreatif dan inovatif yang luar biasa sepanjang acara ini. Perjalanan anda yang menarik dan pencapaian yang hebat pasti telah memberi inspirasi kepada semua peserta dan penonton.

Pentas akhir DIY Made Simple 2023 akan berlangsung di Universiti Malaya. Di sini, pasukan-pasukan terbaik akan bersaing dalam pelbagai cabang acara untuk mempertaruhkan bakat dan kebolehan mereka. Jangan lepaskan peluang untuk menyaksikan momen luar biasa ini dan menyokong pasukan-pasukan kegemaran anda.

Kami juga ingin mengucapkan terima kasih kepada semua peserta, juri, dan penyokong yang telah menjayakan DIY Made Simple 2023. Tanpa sumbangan dan sokongan anda semua, acara ini tidak akan menjadi sukses.

Sila terus ikuti laman sosial kami untuk mendapatkan kemas kini terkini mengenai pentas akhir DIY Made Simple 2023. Kami berharap dapat menyambut anda semua di acara yang akan datang dan menyaksikan kejayaan pasukan-pasukan hebat ini.

Terima kasih dan selamat kepada semua peserta yang telah menyumbangkan idea-idea yang luar biasa dalam DIY Made Simple 2023!