• Universiti Malaya Community Engagement Centre (UMCares)

Pendaftaran Pertandingan DIY Made Simple 2024 - Wonder Waste Creation: Paper & Plastic Edition

Apr 02, 2024
12.00 AM - 12.00 AM
Universiti Malaya

Pertandingan ini telah mendapat sokongan dan kerjasama penuh daripada Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM)

Pertandingan ini merupakan pertandingan rekacipta untuk menambahbaik prasarana/ruang sekolah secara Do-It-Yourself (DIY). Pertandingan ini terbuka kepada murid sekolah menengah seluruh Malaysia dan dijalankan dalam 2 peringkat:

1. Peringkat Saringan
    • Cadangan penambahbaikan dan idea rekacipta oleh murid yang diusulkan melalui video.
  2. Peringkat Akhir
    • Peringkat merealisasikan produk yang telah dicadangkan di Peringkat Saringan. Setiap pasukan/sekolah yang terpilih ke Peringkat Akhir akan dibimbing oleh mentor dan pembantu mentor yang terdiri daripada para pensyarah Universiti Malaya untuk menghasilkan produk secara terperinci serta dibentangkan kepada juri.

LANGKAH PENDAFTARAN

Mengisi borang pendaftaran yang disediakan
TARIKH TUTUP : 9 MEI 2024

Menghantar video cadangan projek sebelum tarikh tutup
TARIKH TUTUP: 24 Mei 2024

​​​​​​Kongsikan video cadangan projek melalui pautan yang akan diberikan

Pengumuman pasukan yang layak ke peringkat akhir di YouTube UMCares

Contoh video Cadangan penambahbaikan dan idea rekacipta

DOKUMEN YANG PERLU DIMUAT TURUN

Sebarang persoalan boleh diajukan melalui group WhatApp yang telah disediakan, sila imbas kod QR yang disediakan atau klik pautan yang disediakan.

Maklumat lanjut mengenai pertandingan boleh klik pautan dibawah